Főoldal

Egy remek műanyag ablak mindig jól jön

Az esetleg minden ember számára világos lehet, valamint köztudott is, hogy a közösségi épületeket és a lakóházakat már elég sok ideje teszi szebbé a műanyag ablak. A hosszú idők során viszont egy dolog nem változott semmit, mégpedig a műanyag ablak szerepe, még napjainkban is a levegőt és a napfényt engedi be a lakóhelyiségbe. amennyiben a műanyag ablak nyitásirányát szeretnénk meghatározni, akkor a zsanért kell megnézni jobban, annak pozíciójától függ, hogy a műanyag ablak jobbos nyitásirányú vagy balos nyitásirányú. Ebben a témában meghatározó a zsanér elhelyezkedése, hiszen egyszárnyú műanyag ablak esetében amennyiben a zsanér a jobb oldalon helyezkedik el, úgy a műanyag ablak jobbos nyitásirányú, így talán magától értetődik, hogy mikor lesz balos nyitásirányú. Éppenséggel középen felnyíló műanyag ablak is előfordul, vagy akár olyan változat, amelynél a szárnyak nyithatóak az ellentétes irányban is, amennyiben a műanyag ablak kétszárnyú.

műanyag ablak termékek 1

A műanyag ablak változatai közt előfordulhatnak a vakablakok is, amelyek lényegében befalazott nyílások vagy falba elhelyezett mélyedések is lehetnek, a lényeg, hogy a funkciójuk többféle lehet, néha még a polc helyét is át tudják venni. A műanyag ablak tulajdonképpen szegmensíves, felül félköríves és téglalap alakú is lehet. Az ilyen műanyag ablak fajták főleg a lakóhelyiségeket szokták megvilágítani, a fényt beengedni, így sok esetben a méretei is rendhagyóak, néha előfordulnak olyan változatok is, amelyeknek a magassága jóval nagyobb, mint a szélessége. Amennyiben arra egy megrendelőnek igénye van, nagy párkánnyal is elkészíthető a műanyag ablak, de a párkány nem díszítőelemként szolgál, a műanyag ablak díszítését majd a keret fogja ellátni. Amennyiben megvizsgáljuk a műanyag ablakok elhelyezkedését, akkor észrevehetjük, hogy az épület homlokzatán akár egyesével, akár egymás mellett, párosan vagy hármasával is elhelyezkedhetnek a műanyag ablakok, vagy akár éppenséggel ritkítva.

műanyag ablak termékek 2

A teljesen kerek formájú műanyag ablak román vagy csúcsíves templomoknál szokott elterjedt lenni, formájából adódóan a kerékablak vagy ablakrózsa nevet szokták kapni. A műanyag ablak osztályozását a lakóhelyiségek alapján is el lehet dönteni, főleg az elhelyezkedés alapján, így padlásablakról, emeleti ablakról, földszinti ablakról, pinceablakról, udvari ablakról, valamint utcai ablakról beszélhetünk. A műanyag ablak készíthető egyrétegű üvegezéssel is, de az ilyen műanyag ablak fajta inkább külsőnek hívható, ugyanis amennyiben a műanyag ablak külső és belső is, akkor kétrétegű üveggel készül. A stagnáló hőmérsékletű helyiségek esetében a külső műanyag ablak szokott gyakori lenni, a lépcsőházak, kamrák vagy lakóhelyiségek esetén ellenben kizárólag a kétrétegű üveggel ellátott műanyag ablak használható. A kétrétegű üvegezéssel ellátott műanyag ablak a hőingadozástól remekül véd, a hideget teljesen kizárja a lakóhelyiségből, hiszen levegő található az üvegrétegek között.

műanyag ablak termékek 3


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.